Oude tijden herleven.

De visserstruien van Blue Loop Originals zijn gebaseerd op oude foto’s die na het nodige speurwerk van Stella Ruhe in het fotoarchief van het Hannemahuis zijn teruggevonden. Tot 1950 droegen vissers langs de Nederlandse kust wollen truien tijdens hun werk. Aan het patroon van de trui die ze droegen, was te zien uit welk vissersdorp ze afkomstig waren. Ieder dorp had namelijk zijn eigen specifieke motieven, die vervolgens weer door de verschillende generaties breiende vrouwen werden doorgegeven. Dit prachtige gegeven was voor ons voldoende om een samenwerking tussen Stella Ruhe, Blue Loop Originals en de Waddenvereniging te starten. De nieuwe truien worden machinaal gebreid, waarbij garens onder andere bestaan uit vezels van uitgerafelde, afgedankte kledingstukken. Het resultaat is duurzame, maar vooral aantrekkelijke en kwalitatief hoogwaardige kleding.

Blue Loop Originals heeft een assortiment met vissertruien uit Durgerdam, Urk, Enkhuizen, Terschelling en Harlingen ontwikkeld. De Harlinger is ons Jubileum model. De opbrengst van de trui gaat naar de Vismigratierivier, een baanbrekende doorgang voor trekvissen door de Afsluitdijk.

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergegeven:
Snel Sorteren: Dames | Heren | Alles   Sorteren op:
Een nieuw seizoen en een nieuwe kleur voor onze jubileum sweater! De alom bekende Harlinger is de..
Ledenprijs : € 109,95
In samenwerking met Blue LOOP Originals gieten we de oude visserstrui van onze bakermat Harlingen..
Ledenprijs : € 109,95
In samenwerking met Blue LOOP Originals gieten we de oude visserstrui van onze bakermat, Harlinge..
Ledenprijs : € 109,95
Durgerdam, een dijkdorp bij Amsterdam bestond tot voor de afsluiting van de Zuiderzee in 1932 voo..
Ledenprijs : € 119,95
Enkhuizen staat bekend als de 'Haringstad’ vanwege haar verleden als centrum voor de ha..