Dat de Waddenzee een onmisbaar tankstation is voor miljoenen trekvogels is bekend. Wist je ook dat de Waddenzee voor tientallen vissoorten een essentiële schakel is in hun levenscyclus? De meeste vissoorten in de Waddenzee blijven daar niet hun hele leven. Veel vissen gebruiken de Waddenzee als kinderkamer die ze na een jaar, of meer, verlaten. De voedselrijkdom trekt ook veel seizoensgasten, zoals de zeebaars. En dan zijn er nog de vele vissen die zowel in zoet als zout water leven, de diadrome vissen. Voor hen is de Waddenzee een doortrekgebied op hun weg naar paaigebieden in brak of zoet water. Eigenlijk is de Waddenzee dus net zo belangrijk voor vissen als vogels.

Door allerlei oorzaken is het slecht gesteld met de visstand in de Waddenzee. De Waddenvereniging zet zich met verschillende projecten in voor het herstel van zoet-zoutverbindingen, waardoor vissen weer vrij heen en weer kunnen zwemmen. Zo werken we aan een Rijke Waddenzee vol leven.

Om aandacht te blijven vragen voor dit vismigratie project hebben we een aantal mooie producten laten ontwikkelen, waarvan uiteraard de opbrengt naar het project gaat. Een sjaal, muts en Wadlooper om de winter lekker warm door te komen en de Harlingen visserstrui, die ter ere van het 50 jarig jubileum is ontwikkeld. Met deze items steun je direct de vismigratierivier en daarmee de blije vis.

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergegeven:
Snel Sorteren: Dames | Heren | Alles   Sorteren op:
In samenwerking met Blue LOOP Originals gieten we de oude visserstrui van onze bakermat Harlingen..
Prijs : € 129,95
Ledenprijs : € 109,95
In samenwerking met Blue LOOP Originals gieten we de oude visserstrui van onze bakermat, Harlinge..
Prijs : € 129,95
Ledenprijs : € 109,95
De Waddenmuts is gemaakt van een zachte mix van recycled denim en lamswol. Door een slimme dubbel..
Ledenprijs : € 34,95
De Waddensjaal is een lange sjaal van recycled denim. In de garens zit ook zachte lamswol verwerk..