MENU
Lid van de Waddenvereniging? De ledenprijs wordt automatisch berekend als je bent ingelogd op de webshop. | Log nu in | Meer informatie |
Bosatlas van de Wadden
Bosatlas van de Wadden Bosatlas van de Wadden Bosatlas van de Wadden Bosatlas van de Wadden

Bosatlas van de Wadden

Voor het eerst is een Bosatlas gemaakt over het mooiste stukje van Nederland. Ook de Waddenvereniging verleende haar medewerking aan het samenstellen van de inhoud. Door het kopen van de Bosatlas via onze online winkel steunt u het werk van de Waddenvereniging ten behoud van het Waddengebied. 

  • Ontdek de Wadden in haar facetten
  • Prachtig vormgegeven met luchtfoto's, infographics en vele honderden unieke Bosatlaskaarten
  • Van IJstijd tot zandsuppletie, van plankton tot zeehond, van priel tot kwelder, van eilanddynamiek tot terpen en wierden en van natuurherstel tot toerisme en internationale samenwerking.

Atlas over Nederlands eerste en enige natuurlijke werelderfgoed

De Bosatlas van de Wadden brengt dit bijzondere UNESCO Werelderfgoed, het enige natuurlijke Werelderfgoed dat Nederland rijk is, in al zijn facetten en in al zijn schoonheid over het voetlicht. Van IJstijd tot zandsuppletie, van plankton tot zeehond, van priel tot kwelder, van eilanddynamiek tot terpen en wierden en van natuurherstel tot toerisme en internationale samenwerking. Honderden kaarten, illustraties, en foto's - van luchtfotograaf Karel Tomeï en van de maker van de bioscoopfilm WAD, Ruben Smit - geven een samenhangend beeld van dit unieke stukje Nederland.

Nergens ter wereld is er zo'n diverse en dynamische kustzone die continue gevormd wordt door wind en getijden. De Wadden is één van 's werelds belangrijkste ecosystemen. In 224 pagina's wordt u meegenomen op ontdekkingsreis door dit natuurgebied. De kenmerkende kaarten in Bosatlasstijl laten zien waar wandelende eilanden, geulen, zandplaten, trekvogels, zeehonden, vissers, scheepswerven, dialecten, terpen, volksfeesten en nog heel veel meer zich bevinden. En de heldere infographics geven inzichten in eendenkooien en de bijzondere onderwaterwereld die niet alleen bestaat uit flora en fauna.

De Wadden op de kaart, vollediger dan ooit!


Art.nr. WV-BOSATLAS
Model:
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 29.95
Ledenprijs: € 29.95

Aantal:  
Ideavelop BV is de logistieke partner van de Waddenvereniging