MENU
Lid van de Waddenvereniging? De ledenprijs wordt automatisch berekend als je bent ingelogd op de webshop. | Log nu in | Meer informatie |
Boek - Lytse Yerke

Boek - Lytse Yerke

Avontuurlijk jeugdboek van de Lytse Yerke, gebaseerd op de historische reis van de Sterke Yerke III
 
144 pagina’s dik met illustraties & foto’s
 
Nee heb je, ja kun je krijgen!
Het verhaal van de Lytse Yerke
 
Tjerk zit in groep 8 van de basisschool en is een echte dromer, die, zoals hij zelf zegt, vaak erg druk is in zijn hoofd. Bovendien vindt hij zichzelf soms een bangerik. ‘Je moet wat meer lef tonen!’ zegt zijn vader dan. Of: ’Nee heb je, ja kun je krijgen!’ En dat snapt Tjerk zelf ook wel, maar vaak lukt hem dat gewoon niet. 
Natuurlijk begrijpt hij ook wel dat school belangrijk is. Maar het nut van een leesbaar handschrift of van topo-toetsen, dat begrijpt hij niet zo. Daardoor verloopt de samenwerking tussen hem en zijn juf niet zonder problemen. 
Volgens Tjerk komt dat omdat zij hem niet begrijpt, of niet wil begrijpen. Soms wordt hij daar heel kwaad om, maar hij probeert zich dan in te houden. 
Toch zal hij het nog even moeten volhouden, want het duurt nog een paar maanden voor het zomervakantie is. Dan gaat hij naar het voortgezet onderwijs. Tjerk is daar wel blij om. Want hij denkt, of hoopt, dat het dan afgelopen zal zijn met die stomme musicals, spreekbeurten en die andere zaken waar hij niet van houdt of die hij niet durft.
Op een dag dat werkelijk alles mis lijkt te gaan, maakt Tjerk kennis met de al wat oudere dorpsgenoot Douwe, die in het verleden deel uitmaakte van de Sterke Yerke-bemanning. Door hem leert Tjerk van alles over de Sterke Yerke en er ontwikkelt zich tussen hen een bijzondere vriendschap. Wanneer Tjerk besluit om ook een vlot te bouwen, kan hij dan ook rekenen op de deskundige hulp van Douwe. Samen met zijn vader, zijn oudere broer Jelle, zijn vrienden en natuurlijk Douwe, kan het vlot na een poosje hard werken te water. Of dat allemaal goed afloopt, is te lezen in ‘Nee heb je, ja kun je krijgen! ’
 
Boekinfo:
Auteur: Thys Wadman
Illustraties: Wim Swart
Foto’s: Stichting Sterke Yerke
Boekverzorging: Barbara Jonkers
Uitgever: Uitgeverij Wijdemeer
Omvang: 144 pagina’s
Formaat: 17 x 24 cm
Uitvoering: Harde kaft
 

Art.nr. WV-LYTSEYERKE
Model:
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: € 14.99
Ledenprijs: € 11.99

Aantal:  
Ideavelop BV is de logistieke partner van de Waddenvereniging