Een tweede leven voor gedragen kleding

In 2014 zijn we als Waddenvereniging een mooie samenwerking gestart met Blue LOOP Originals. Dit merk van Nederlandse bodem ontwerpt en produceert kleding van gerecycled denim. Daarnaast jagen zij diverse innovatieve projecten aan met als doel het verduurzamen van de textielindustrie. De missie van het kledingmerk is 'WORN to REBORN', waarbij ze versleten spijkerbroeken een hoogwaardig, tweede leven geven. Hierdoor belandt er minder textielafval op de vuilnisbelt en wordt er minder kleding verbrand.

Als vereniging sprak dit gedachtegoed ons erg aan. We willen graag bewust omgaan met kleding en merchandise. Naast het kleden van onze vrijwilligers en ons team in Harlingen, hebben we inmiddels samen met Blue LOOP Originals veel mooie initiatieven opgetuigd. Zo pronkte een heuse Solar Parka van gerecycled denim op festival 'Into The Great Wide Open' in 2015. Dit jaar hebben de vrijwilligers tijdens het geven van excursies op het wad de Solar Windbreaker getest - de verbeterde versie van de Solar Parka - en hebben zij geslapen in BlueCAMP: de eerste tent gemaakt van gerecycled denim. Om onze projecten te steunen hebben we samen met Blue LOOP Originals diverse mooie items ontwikkeld, waarvan de opbrengsten deels ten goede komen aan de Waddenvereniging.

Neem gerust een kijkje in onze webshop!

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergegeven:
Snel Sorteren: Dames | Heren | Alles   Sorteren op:
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 10.1px Arial; color: #000000} Deze heerlijk..
Prijs : € 49,95
Ledenprijs : € 44,95
Met de Feisty Winter Headband kun je de kou in stijl trotseren! Deze comfortabele hoofdbanden zij..
Ledenprijs : € 19,95
Met de muts van gerecycled denim kun je de kou in stijl trotseren! Deze comfortabele beanies zijn..
Prijs : € 34,95
Ledenprijs : € 29,95
Ben jij al klaar voor de kou? Met deze blauwe helden ben jij zeker goed voorbereid voor de winter..